Kezdjük az előnyökkel:A vinyl padló legnagyobb előnye, hogy 100% -ban vízálló.

Ez azt jelenti, hogy a felszíni víz vagy bármilyen nagyobb mennyiségű folyadék kiömlése nem károsítja a padlót. A vinyl padló tehát ideális olyan helyekre is, mint alagsor, konyha, fürdőszoba, étterem és kávézó. Szintén előnyt nyújt azoknak,akik a háziállatok által okozható károk miatt aggódnának.
Ezenkívül a vinyl padlóburkolatok nagyon tartósak, magas kopásállósággal rendelkeznek, amelyek ellenállnak akár az üzletekben lévő komoly gyalogos forgalomnak is. A nagyobb kereskedelmi helyiségek számára előnyös lehet a ragasztott vinyl padló installációja.
Sok vállalkozás és háztartás szereti, hogy a vinyl tartós és könnyen karbantartható. Rendszeres seprés és heti egy mosás az, amire szüksége van, hogy padlója jól nézzen ki.

A vinyl padlórendszerek előre lepésével, merev magszerkezetű vinyl padlókat találhatunk, amelyek stabilitása és tartóssága magasan kiemelkedő. A mai piacon sokféle lehetőséggel találkozhatunk, ha vinyl padlóra van szükségünk. A vinyl padlóburkolatok komoly alsóréteggel vannak ellátva, akár 8 mm vastagsággal is találkozhatunk, gyönyörű felületképzéssel kialakított felső rétegekkel ellátva.
A vinyl padlóburkolatok szinte bármilyen padlóra felszerelhetők, minél vastagabb vinyl padlót választunk, annál kevésbé kell izgulnunk az ajzat vagy a meglévő felület tökéletlensége miatt. A luxus vinyl padló telepítése történhet összepattintással (clikk), vagy ragasztással.
A megfizethetőség, a tartósság és a megjelenés miatt a vinyl padló kiváló lehetőség a forgalmas helyekre valódi fa vagy csempe árcédulája nélkül!

A vinyl padló hátrányai:
Mint minden terméknél, vannak hátrányok a vinyl padlóburkolatokkal kapcsolatban sorolhatunk néhányat. Ha úgy dönt, hogy leragasztja vinyl padlóját, akkor az eltávolítási folyamat nehéz lehet. Ha ideiglenes megoldásként vinyl padlót telepít, akkor javasoljuk, hogy kerülje a ragasztót, hogy a lehető legegyszerűbben eltávolíthassa. Ha azonban van egy nagy, nyitott tere, a ragasztóval borított vinyl lesz a legjobb lehetőség.

A vinyl deszka nagyon tartós, de lágyabb, mint a legtöbb laminált anyag, keményfa vagy csempe. A vinyl padlóban is könnyen kárt lehet okozni például nagyon éles tárgyakkal, vagy egy konyhai kés leejtésével vagy akár egy fém lábszék csúsztatásával a vinyl felület tetején. A merev mag nélküli sínylek a punkciók (átszúródás) mellett a nehéz tárgyakkal való fogazás jelei is megmutatkoznak a felületen.

A vinyl padlóknak más a fedő rétege is, mint a laminált padlóknak. Ez a fedőréteg nem UV-ellenálló, és idővel elhalványulási vagy elszíneződési jelek mutatkozhatnak. Ha azt tervezi, hogy vinyl padlót helyez a nappaliba vagy erősen napfényes helyiségbe, akkor ajánlott a napfény korlátozása a nap folyamán.
A környezettudatos fogyasztók számára a vinyl padló biológiailag nem lebontható, és nagyon nehéz újra hasznosítani. Van néhány olyan program, amely újrahasznosítják vinyl padlóját, ám ezeket nem könnyű megtalálni.

Leave Comment